tisdag 24 augusti 2010

Vik hädan slemma xenofober


Folkpartiet i Malmö har den goda smaken att sparka ut Bjarne Kragh, som istället går med i Sverigedemokraterna, erfar Dagens Nyheter. Detta bland annat efter att Kragh krävt att SD ska släppas in i alliansgemenskapen.

"Jag känner inte igen folkpartiet längre" säger Kragh till DN. Gott så.

Den som tror att Fp är ett parti som vill jävlas med invandrare tror helt fel. Folkpartiet står alltjämt för en generös flyktingpolitik och en arbetskraftsinvandring som ökar väsentligt. Under mandat perioden har vi genomfört ett par viktiga reformer, till exempel att flytta ansvaret för flyktingar från socialtjänst till arbetsförmedlingen.

Men visst finns det Folkpartister som ibland hamnar fel. Övergångsregler gällande inflyttning från nya EU-medlemsländer var ett stort misstag av förre Fp ledaren Lars Lejonborg.

Integrationsminister Nyamko Sabuni har ibland gjort personliga reflektioner om vissa reformer på integrationsområdet som inte varit helt lyckade ur ett liberalt perspektiv. Det är viktigt att betona att hon är samvetsgrann i sitt ministerjobb, där framför hon inte något annat än partiets linje. Och partiets linje är solklar: en liberal värld värnar rörelsefrihet!

Läs även Peter Kjällkvists reflektioner om Sverigedemokraterna.

3 kommentarer:

peerpede sa...

Kragh verkar ha genomskådat det folkpartistiska vägelsinne och fattat att det är lika bra att hålla på originalet framför att låtsas vara liberal hos kopian FP.

Martin Ängeby sa...

Kopian? Hur menar du då? Kopian av vad?

Martin Kragh sa...

Martin Kragh is a researcher at the Uppsala Centre for Russian and Eurasian Studies. Researcher at Uppsala Centre for Russian and Eurasian Studies and Stockholm School of Economics
Martin Kragh is also a member of the board of directors of the Sverker Åström Foundation and Transparency International Sweden.