tisdag 20 augusti 2013

Ett Europa för alla!

Jag ställer upp för Folkpartiet Liberalerna i valet till Europaparlamentet.  Målet är ett Europa som är öppet för alla.

Ett Europa för alla i Sverige
Vi lever i ett land som är världsbäst på offentlig förvaltning.  Som Liberaler i Bryssel måste vi ställa höga krav på EU-administrationen. Utan bättre insyn kommer Svenskarnas EU-skepsis inte botas.

Ett Europa för alla Européer
Invandrade, Romer, och sexuella minoriteter diskrimineras och missaktas . Arbetet mot diskriminering av alla slag är livsviktigt. Europa är inte bara för män.

Ett Europa för alla i världen
EU är byggt på universella värden – frihet, demokrati och mänskliga rättigheter. Våra värderingar är viktigare än ekonomiska vinster. Detta ska vara tydligt i våra relationer till jordens fattiga och förtryckta.

Ett Europa för alla folkpartister
Folkpartigruppen i Bryssel är liten, men vår rörelse är stor ock stark. Folkpartisterna i Bryssel måste hålla kontakt med folkpartilandet och hålla vårt partiprogram som kvällslektyr och rättesnöre. Ingen parlamentariker är en ö.Mer om mig:
Jag föddes 1971 i Stockholm av Skånska föräldrar, och växte upp i Stockholm, Moskva, Hanoi, Madrid och London.

Jag är chef för Folkpartiets biståndsstiftelse Silc. Jag har arbetat internationellt med demokrati och mänskliga rättigheter sedan 1998.

Jag har tre barn och är gift med Kristine som jobbar på bokförlag.

Jag gick med i Folkpartiet 2004 för att engagera sig lokalt i Fp Rinkeby-Kista, där jag sen blev lokalföreningsordförande och ledamot i stadsdelsnämnden.

Jag är styrelseledamot i Folkpartiet i Bromma, i Liberala Kvinnor Stockholm, i Fp Stockholms stad och i Fp Stockholms län. Jag är också ersättare i Stockholms läns landstingsfullmäktige.

Jag arbetar dagligen, nära och tillsammans med kämpande demokrater, ofta kvinnor, på Kuba, i Ryssland, Vitryssland, Venezuela och Egypten.

Mest stolt är jag för mitt engagemang i de lokala frågorna. Att rädda en människa från vräkning och hemlöshet i den sociala delegationen i Rinkeby-Kista är det bästa jag gjort som politiker.

Om ni vill veta mer om kampanjen, kolla facebooksidan https://www.facebook.com/MartinAngebyforEP

2 kommentarer:

K R sa...

Varför har du så många uppdrag samtidigt? Vore det inte bättre att fördela dessa på fler medlemmar?

Martin Ängeby sa...

Hej K R,

Jag tycker vart och ett av mina uppdrag är roligt och viktigt. Att jag har dem beror ju sedan inte på mig utan på att jag blir nominerad och vald av de olika föreningarnas medlemmar. Den dagen jag missköter ett uppdrag hoppas jag verkligen att jag inte får förlängt förtroende.

För partiet har jag uppdrag lokalt hemma i Bromma, i Styrelsen för Stockholms stad och i Styrelsen för Stockholms län. I Brommastyrelsen vill man ha en representent i staden, och i staden vill man ha en representant i länet. Visst tar det mycket tid och kraft, men man vill inte heller svika dem som ber en representera.

Att jag är med i styrelsen för Liberala Kvinnor i Stockholms ser jag som extra hedersamt. Jag har i många år debatterat i jämlikhetsfrågor, särskilt vad gäller föräldraförsäkringen, där jag är för ytterligare "öronmärkningar" för båda föräldrarna.

Mitt dagarbete är att stödja liberala partier i andra länder. Då tycker jag det är viktigt att jag själv håller kontakt med partiorganisationen och lever det som jag lär.

Din fråga är högst relevant, och det är viktigt att vi som är medlemmar i ett parti diskuterar öppet. Annars undergrävs förtroendet för partiorganisationen - som ju är vi själva.